Bestill hotell i New York her (hotell.com) !! eller bestill fly her (Travellink.no:)

Din guide til New York City

Din guide til byen som aldri sover: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Brooklyn - New York

BrooklynBrooklyn er den største av de fem bydelene i New York, og har rundt 2,5 millioner innbyggere. Dersom bydelen var en egen by, ville den vært USAs fjerde største. Du kommer hit ved å gå over Brooklyn-broen, som går fra Lower East Side på Manhattan.

Brooklyn hadde fra ca. 1920 til 1970 på det meste rundt 100 000 norske innvandrere, mange fra Sørlandet, og 8. aveny ble på folkemunne kalt "Lapskaus Boulevard".

-Fra norske Wikipedia

I de senere år har bydelen blitt stadig mer populær blant de unge og hippe, noe som gjenspeiler seg både i leilighetspriser, restauranttilbud, kunst og kulturtilbud.

Brooklyn var en gang en egen by, adskilt fra New York. Byene slo seg sammen på slutten av 1800-tallet, noe som innbyggerne i Brooklyn omtaler som "the Great Mistake of 1898" :) Likevel er det Manhattan man snnakker om når man sier at man skal inn til byen ("the City").

Greit å vite: Innbyggerne i Brooklyn kalles Brooklynites.

Pass på å ikke blande Brooklyn og Bronx - dette er to vidt forskjellige bydeler som ligger mer enn 16 kilometer fra hverandre.

Anbefalte restauranter i Brooklyn, New York

Disse restaurantene er anbefalt av Wikitravel. For mer informasjon (beliggenhet, type mat etc), se Wikitravels Brooklyn-side.

 • SEA
 • Bogota Latin Bistro
 • Peter Luger Steak House
 • Taci's Beyti
 • Hunan Delight
 • Schnack
 • Junior's Restaurant and Bakery
 • Geido Restaurant
 • Scopello
 • Di Fara's Pizzeria
 • L & B Spumoni Gardens
 • Grimaldi's
 • Yemen Cafe
 • John's Deli
 • Long Tan
 • The Grocery
 • The Chip Shop
 • Press 195
 • Bonnie's Grill

Nabolag i Brooklyn

Downtown Brooklyn - det sentrale området for shopping og business. Omtrent som bykjernen i en hvilken som helst annen amerikansk storby, med klesbutikker, dagligvarer, elektroniske butikker, to universiteter, togstasjon, forretningsbygninger, offentlige bygninger og tinghus. Mange subway-linjer og busser går til eller gjennom Downtown Brooklyn.

Brooklyn Heights - område med elegante bygninger og historiske kirker. Her er det dyrt å bo, delvis på grunn av den flotte utsikten over nedre Manhattan.

Bedford-Stuyvesant - Hovedsaklig afrikansk-amerikansk nabolag. Nabolaget omtales som Bed-Stuy blant newyorkere, og har hatt en enorm utvikling de siste årene, noe som gjenspeiler seg i alt fra leilighetspriser til butikkutvalg, restauranttilbud og natteliv.

Canarsie - Vestindisk nabolag med landsbyfølelse, stort sett bebygd av mindre hus.

Cobble Hill - Rolig nabolag med bokforretninger, butikker og restauranter.

DUMBO - Down Under the Manhattan Bridge Overpass - En gang populær blant artister som bodde på loft, i dag bebodd av rikere og mer trendy mennesker. God utsikt til Manhattan Skyline.

Park Slope - Var lenge en groovy/hip/trendy bydel, og omtales som New York Citys Berkeley. Boutiquer, cafèer, barer, helsekostbutikker, og attraktive unge mennesker. Omtales som "the slope".

Carroll Gardens - kalles også Red Hook og South Brooklyn av mange.

Williamsburg - Ta L-toget fra Manhattan til Bedford eller Lorimer. Mange restauranter, flere populære musikkscener og et fantastisk utvalg av kunstgallerier. Dette er i dag det Greenwich Village pleide å være: Kunstnere, gallerier og små, stilige barer. Tips: Spis middag på Sea og ta en drink på Royal Oak.

Bushwick - Rimelig shopping pga innbyggere med lav inntekt. Finn billige klær på Knickerbocker Avenue. Slapp av i nyrenoverte Maria Hernandez Park i nærheten.

Prospect Heights / Crown Heights - Besøk Brooklyn Botanic Garden og Brooklyn Museum.

Red Hook - Tidligere indstriområde som nå er i oppsving. Mange kunstnere trives her, og de er flinke å spre kunsten sin i gatene.

Cypress Hills

Fort Greene - Enkelte gode restauranter, samt Brooklyn Academy of Music og Next Wave Festival.

Coney Island - Prøv berg- og dalbanen fra 1927 (the Cyclone). http://www.coneyislandusa.com/

Brighton Beach - Det største russiske samfunnet utenfor tildligere Sovjetunionen. Ligner ikke på noe annet i New York. Spis en shish-kebab til lunch, med en tilhørende vodka-shot.

Bay Ridge - Tradisjonelt bebodd av irer, italienere og nordmenn, nylig også arabere og russere. Militærbasen Fort Hamilton ligger her. Flere gode restauranter og trivelige barer, spesielt på 3rd Avenue. Les mer om Bay Ridge på Wikipedia.

Sunset Park - Brooklyns kinesiske nabolag.

Greenpoint - Ligger nordvest i Brooklyn, stort sett befolket av polakker.

Flatbush - Her ligger bl.a Brooklyn College, Dutch Reformed Church og Erasmus Hall High School. Brooklyns lengste gate, Flatbush Avenue, går fra Manhattan Bridge i nord, til Gild Hodges Marine Parkway Bridge i sør.

Midwood - Rolig nabolag med enkelte handlegater og flott viktoriansk og edwardiansk arkitektur.

Sheepshead Bay - Besøk den kjente dineren El Greco.

Bensonhurst - Tidligere italiensk, i dag en blanding av albanere, pakistanere, koreanere, kineresere, meksikanere og mange øst-europeiske innvandrere. Mange av Brooklyns beste ukjente restauranter finnes i Bensonhurst.

Borough Park - Jødisk område med mye kosher-mat, og butikker som er stengt fredag og lørdag men åpen søndag.

East New York - Fortsatt et av New Yorks farligste nabolag, selv om kriminaliteten har blitt redusert de siste årene. Anbefales altså ikke for turister.

Brownsville - Ligger like vest for East New York, og tilsvarende høy kriminalitet og lite turistvennlig.

Kensington - ligger sør for Prospect Park. Et av verdens mest varierte områder mht nasjonaliteter.

Kart

Dette kartet gir en god oversikt over de viktigste gatene i Brooklyn.

Kart Brooklyn

Brooklyn - Anbefalte lenker

Wikitravel - Gode tips om restauranter og uteliv.

Konlonien som fødtes av havet - Artikkel om nordmenn som utvandret til Brooklyn på slutten av 1800-tallet.

Finn et perfekt hotell i New York

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

Finn hotell

Det er ikke alltid slik at det blir dyrere å bestille hotell dersom du er sent ute! Hotels.com er en av verdens største tilbydere av hoteller. Det å handle på Internett skal aldri innbære risiko. Hotels.com har derfor tatt alle forholdsregler for at du trygt kan handle hos dem. Søk og bestill her:Fly til New York? Sjekk ut www.travellink.no

Hos travellink kan du virkelig gjøre et kupp. Her søkes det etter den laveste prisen blant over 500 flyselskap. og du kan ofte finne svært billige flybilletter. Besøk sidene til travellink og se selv:

Klikk her for å gå til www.travellink.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy