Bestill hotell i New York her (hotell.com) !! eller bestill fly her (Travellink.no:)

Din guide til New York City

Din guide til byen som aldri sover: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

The Bronx - New York

Yankee StadionThe Bronx er først og fremst kjent for sin Yankee stadion (bildet) og for sine "mean streets" - gater fylt av kriminelle og voldelige gjenger. Men alt er ikke sånn som på film, og bydelen har mye å by på både av restauranter, severdigheter og underholdning.

Bare navnet skremmer de fleste fra å komme hit. De fleste av de skremmende kommentarene refererer til South Bronx. Områdene i nord er tryggere, og dersom du besøker bydelen på dagtid slik de fleste turister gjør, har du ingenting å bekymre deg for. Dersom du er kvinne og går alene må du ikke bli overrasket dersom du blir plystret etter på gaten, på samme måte som i Sør-Europa. De fleste her er av afrikansk eller latinamerikansk opprinnelse, og som nordmann vil mange kanskje føle seg litt malplassert, men man er aldri den eneste. Bydelen er absolutt verd et besøk, pass bare på å ikke ha med deg for mye penger, og bruk sunn fornuft og "street smarts". Det er mye aktivitet og støy på Fordham Road, så vær oppmerksom på omgivelsene. Tusenvis av folk bor i dette nabolaget og går i disse gatene hver dag, og de er ikke ute etter å "ta" deg. Så sjekk ut The Bronx!

Shopping

The Bronx har flere kjente shoppingområder, som Fordham Road,Grand Concourse, Bay plaza, The Hub, River/Kingsbridge Shopping center, Bruckner Blvd og mange andre gater, spesielt de som ligger i nærheten av Westchester Avenue, White Plains Road, Jerome Avenue. Bydelen er kjent for trendsettende, rimelige motevarer som man ofte ikke finner noen andre steder i New York.

The Bronx - hip hopens fødested

I de senere år har Brox blitt et viktig sentrum for Afrikansk-amerikansk kultur. Hip hop oppstod i South Bronx tidlig på 1970-tallet. New York Times har identifisert gaten 1520 Sedgwick Avenue som utgangspunktet, der DJ Kool Herc var en av de kjente tidlige hip hoperne. DJer som Grandmaster Flash, Afrika Bambaataa og DJ Kool Herc begynte å leke seg med rytmene fra funk-album, og dermed var en viktig ny musikalsk sjager oppstått, der en prøvde å isolere perkusjonsrytmene fra hit funk, disco og soulsanger. Etterhvert som hip hopens popularitet vokste, begynte utøverne å snakke ("rappe") i synk med rytmene, og disse ble kjent som MCs eller emcees. The Herculoids, som bestod av Herc, Coke La Rock og Clark Kent, var de første til å oppnå betydelig berømmelse.

The Bronx omtales i hip-hop-slang som "The Boogie Down Bronx" eller bare "The Boogie Down". Dette var hip-hop-pioneeren KRS Ones inspirasjon for sin provokative gruppe BDF, eller Boogie Down Productions, som også hadde DJ Scott La Rock som medlem. Nyere hip hop-artister fra The Bronx er blant annet Fat Joe, Big Pun og Terror Squad.

Edgar Allan Poe

Den kjente amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe tilbrakte sine siste år av sitt liv (1846 til 1849) i Poe Cottage, som nå ligger ved Kingsbridge Road og Grand Concourse. Dette er et lite trehus som ble bygget rundt 1812.

Teater

The Bronx har flere såkalte "Off-Off-Broadway"-teatre, der mange viser nyere arbeider fra Latin-Amerika og Afrika. Pregones-teateret, som produserer latinamerikanske stykker, åpnet et nytt teater i 2005 på Walton Avenue i South Bronx. Artister fra andre deler av New York har begynt å dukke opp i dette området, og dermed har prisene for leiligheter nesten blitt firedoblet mellom 2002 og 2006.

Andre severdigheter i The Bronx

  • The Bronx Museum of the Arts
  • The New York Botanical Garden
  • The Bronx Zoo
  • The Hall of Fame for Great Americans
  • Yankee Stadium og "Monument Park"

The Bronx - Anbefalte lenker

Virtualtourist.com - Stor og nyttig reiseguide der brukerne selv gir tips

Finn et perfekt hotell i New York

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

Finn hotell

Det er ikke alltid slik at det blir dyrere å bestille hotell dersom du er sent ute! Hotels.com er en av verdens største tilbydere av hoteller. Det å handle på Internett skal aldri innbære risiko. Hotels.com har derfor tatt alle forholdsregler for at du trygt kan handle hos dem. Søk og bestill her:Fly til New York? Sjekk ut www.travellink.no

Hos travellink kan du virkelig gjøre et kupp. Her søkes det etter den laveste prisen blant over 500 flyselskap. og du kan ofte finne svært billige flybilletter. Besøk sidene til travellink og se selv:

Klikk her for å gå til www.travellink.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy