Bestill hotell i New York her (hotell.com) !! eller bestill fly her (Travellink.no:)

Din guide til New York City

Din guide til byen som aldri sover: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Bydeler - New York

MinikartNew York består av 5 bydeler, som omtales som "the five boroughs": Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx og Staten Island.

Merk at New Jersey ikke tilhører New York. Husk også at områdene på Manhattan (Chelsea, Harlem etc) ikke kalles bydeler men nabolag (neighborhoods). Hver bydel har også sine nabolag. Det er hundrevis av nabolag i New York.

Mange av bydelene (Brooklyn, Queens, Manhattan, Bronx) har så mange innbyggere at de ville vært blant USAs største byer selv om de ikke var en del av New York.

The Bronx

New Yorks nordligste bydel, mest kjent for Yankee Stadium. Bydelen ligger på fastlandet, i motsetning til de andre bydelene.

Bronx er kjent for å være fødestedet til rap og hip-hop, og den tilhørende "gangsta"-livsstilen til disse musikksjangrene.

Brooklyn

Byens mest befolkede bydel, var en egen by framt til 1898. Kjent for kulturell, sosial og etninsk mangfold, en uavhengig kunstscene, distinkte nabolag og en unik arkitekturell arv.

Dette er også eneste bydelen utenom Manhattan som har et eget downtown-område, altså en bykjerne. Brooklyn har en lang strand, og Coney Island var et av landets første rekreasjonsområder.

Manhattan

Manhattan er den tettest befolkede bydelen, og er hjem til de fleste av New Yorks skyskrapere, samt verdensberømte severdigheter som Central Park, Broadway og Empire State Building.

Manhattan er byens økonomiske sentrum, og mange av verdens største bedrifter har hovedkontor her. Manhattan har dessuten flere anerkjente universiteter, FNs hovedkvarter, og kjente severdigheter som Madison Square Garden og Greenwich Village.

Manhattan deles inn i tre hoveddeler: Downtown, Midtown og Uptown, som igjen har sine mange nabolag.

Queens

Queens er geografisk den største bydelen og det etnisk mest mangfoldige området i USA. På grunn av veksten kan Queens i årene framover overta som byens mest befolkede bydel etter Brooklyn.

Historisk var Queens en samling av småbyer og landsbyer som ble grunnlagt av hollenderne. I dag er det først og fremst middelklassen som bor her, og det er eneste området i USA der gjennomsnittsinntekten for svarte er høyere enn for hvite (ca 50.000 dollar per år).

New York Mets' Shea Stadium ligger her, og den årlige tennisturneringen U.S. Open avholdes i Queens. To av New Yorks hovedflyplasser LaGuardia Airport og John F. Kennedy International Airport ligger også i Queens.

Staten Island

Staten Island er den mest forstadsaktige av de fem bydelene. Øya er knyttet til Brooklyn med Verrazano-Narrows-broen, og til Manhattan med gratisfergen Staten Island Ferry.

Kart over New York (bydeler)

Dette kartet viser New Yorks fem bydeler: Manhattan, The Bronx, Queens, Brooklyn og Staten Island. Legg merke til at Manhattan er den minste bydelen, og at New Jersey, som ligger vest for Manhattan, ikke er en del av New York.

New York Bydeler

Finn et perfekt hotell i New York

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

Finn hotell

Det er ikke alltid slik at det blir dyrere å bestille hotell dersom du er sent ute! Hotels.com er en av verdens største tilbydere av hoteller. Det å handle på Internett skal aldri innbære risiko. Hotels.com har derfor tatt alle forholdsregler for at du trygt kan handle hos dem. Søk og bestill her:Fly til New York? Sjekk ut www.travellink.no

Hos travellink kan du virkelig gjøre et kupp. Her søkes det etter den laveste prisen blant over 500 flyselskap. og du kan ofte finne svært billige flybilletter. Besøk sidene til travellink og se selv:

Klikk her for å gå til www.travellink.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy