Bestill hotell i New York her (hotell.com) !! eller bestill fly her (Travellink.no:)

Din guide til New York City

Din guide til byen som aldri sover: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kriminalitet - New York

“You take care of the little things and the big things will take care of themselves.”
— New York City Police Commissioner Raymond W. Kelly

Nulltoleranse med R. Guiliani

New York Police Department - NYPDMed Rudy Guiliani som borgermester ble det innført en streng linje mot kriminalitet i byen. "Nulltoleranse" var mantraet, noe som førte til at mange småkriminelle har fått lange fengselsstraffer på grunn av gjentakende lovbrudd. Dette har på den ene siden ført til at byen har blitt ekstremt mye tryggere enn tidligere - storparten av de kriminelle er praktisk talt buret inne.

Broken Windows

En annen strategi byen har brukt for å redusere kriminaliteten er å fikse opp fasadene på bygårdene, basert på prinsippet om at dersom det er tagging og knuste vinduer overalt, er det større sjanse for at folk vil tagge og knuse flere vinduer. Og motsatt, dersom byen og fasadene er i god stand, er det mindre sannsynlighet for hærverk og andre lovbrudd. Denne strategien kalles Broken Windows, og New York har fått mye oppmerksomhet på dette området.

New York - en trygg by

Til tross for at det er vanlig å tro at byen er veldig farlig, er New York den tryggeste byen i USA, og kriminaliteten har blitt så lav at den er sammenlignbar med mange amerikanske småbyer, selv om det fortsatt finnes områder som regnes for å være ganske farlige, feks Sør-Bronx og Øst-Harlem.

Kriminaliteten i New York er lavere enn landsgjennomsnittet i USA, og byen er statistisk sett mye tryggere enn andre populære turistdestinasjoner som Orlando eller Las Vegas. På grunn av det store folketallet blir flere kriminielle saker rapportert i New York enn i noen andre byer i USA, men kriminaliteten utrolig lav i forhold til folketallet.

...men vær på vakt

Det er likevel alltid en god ide for turister å være på vakt og være bevisst på omgivelsene. Sent på kvelden bør man være forsiktig med å oppholde seg i dårlig belyste områder, og det er tryggest å gå sammen med andre, og unngå å bli overstadig beruset. Bruk sunn fornuft, og unngå ekstremt fattige og skitne nabolag om kvelden.

Farlige nabolag

Merk at utenfor Manhattan (og også i deler av Manhattan nord for 130. gate) er det større deler av innbyggerne som tilhører arbeiderklassen, noe som gjenspeiler seg i en litt røffere atmosfære. Spesielt gjelder dette deler av Bronx og Brooklyn.

Finn et perfekt hotell i New York

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

Finn hotell

Det er ikke alltid slik at det blir dyrere å bestille hotell dersom du er sent ute! Hotels.com er en av verdens største tilbydere av hoteller. Det å handle på Internett skal aldri innbære risiko. Hotels.com har derfor tatt alle forholdsregler for at du trygt kan handle hos dem. Søk og bestill her:Fly til New York? Sjekk ut www.travellink.no

Hos travellink kan du virkelig gjøre et kupp. Her søkes det etter den laveste prisen blant over 500 flyselskap. og du kan ofte finne svært billige flybilletter. Besøk sidene til travellink og se selv:

Klikk her for å gå til www.travellink.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy